Thema herfst

Ook al is nog niet echt herfst zijn we met dit thema bezig. Er zijn al mooie bomen gemaakt. En er zijn al paddenstoelen gesignaleerd.

Muziekles

Na de zomervakantie zijn de muzieklessen weer begonnen. De kinderen hebben er altijd zin in en leren er veel van.

Buiten spelen

De kinderen spelen dagelijks buiten en het blijft lekker weer. Maar de herfst ligt op de loer en de bladeren zullen binnenkort gaan vallen.

Paddenstoel

Ondanks dat er vrijwel geen regen valt hebben wij tijdens een wandeling een hele grote paddenstoel gezien. En wij vinden de paddenstoel toch wel heel erg mooi.

Thema zomer

Het thema zomer beleven we volop op dit moment. Veel warme dagen en veel water plezier. Toch maken we ook tijd om mooie knutsels te maken, zoals vliegers, de zon, zonnebrillen en vooral veel ijsjes.

Recept van de maand

Het recept van de maand is Bulgur met zalm. Het wordt gemaakt met de volgende ingredi├źnten (4 personen): Bulgur (300 gr) Zalm (250 gr) Cherrytomaten (250 gr) Doperwten (300 gr) Mais (50 gr) En verder, olijfolie, peterselie, munt en citroensap. Eet smakelijk !

Knutselen voor Koningsdag en Nico

Koningsdag is weer in zicht en de kinderen zijn druk bezig om mooie knutsels voor onze koning te maken. Verder is Nico 4 jaar geworden en de kinderen hebben een afscheidsknutsel gemaakt. We wensen Nico veel succes op de basisschool.

Paaslunch

De Paaslunch was weer een groot succes. Voorafgaand aan de lunch gingen de kinderen eerst eieren zoeken in de tuin. En als je een ei vindt, dan wordt je heel blij. Daarna lekker de eieren op eten, samen met de favoriete tomatensoep en krentenbolletjes.

Thema voorjaar

Op dit moment zijn we bezig met het thema voorjaar. Het is al een aantal dagen mooi weer geweest, zodat de kinderen weer in de zandbak kunnen spelen. Verder besteden we aandacht aan Pasen en de bloemetjes die weer gaan bloeien.

Muziekles

Elke 2 weken komt er een muziekdocent naar Boerhaave. De kinderen en leidsters vinden dit geweldig. Iedereen doet enthousiast mee. Het is ook goed voor de ontwikkeling van de kinderen. Ze leren op het gebied van taal, ritme, luisteren, motoriek en muziekinstrumenten.