Verzorging

Het gaat er om dat de kinderen goed worden verzorgd. Een veilige en gezonde omgeving, goede voeding en voldoende rust.

Voeding

Voeding heeft een belangrijke invloed op onze gezondheid. Daarom geven we de kinderen alleen biologische producten. De kinderen krijgen tussen de middag een warme maaltijd.

Eten en drinken doen we gezamenlijk aan tafel en daar nemen we de tijd voor, zodat kinderen rustig kunnen eten. Daarnaast leren we kinderen om uit een beker te drinken, met een vork te eten en zelf een broodje smeren.

We houden ook rekening met wensen van ouders (geloof) en eventuele allergieën van kinderen. Bij bijzondere gelegenheden, verjaardagen, Kerst, Pasen, Nationaal voorleesontbijt doen we iets extra’s.

Slapen

Wat betreft het slapen sluiten we ons aan bij het ritme van uw kind. Bij een baby’s is dat geheel naar eigen behoefte. Op een gegeven moment slaapt een kind 2 keer per dag (10 uur en 15.00 uur), daarna 1 keer (12.30 uur) en ten slotte niet meer. We zorgen er voor dat een kind enkele maanden voor dat het naar de basisschool gaat, niet meer naar bed gaat om te slapen.

Zindelijkheid

Er is veel verschil in leeftijd wanneer kinderen zindelijk worden. Het ene kind komt er zelf mee en de ander moet worden gestimuleerd. We streven er naar dat een kind zindelijk is, ruim voordat het naar de basisschool gaat.

Ziekte

We noemen een kind ziek als het een lichaamstemperatuur heeft van 38 graden of hoger. We bellen dan de ouder(s) met het verzoek om het kind op te halen.

Het kan ook zijn dat een kind een besmettelijke ziekte heeft of dat er een vermoeden is. We houden ons daarbij aan de richtlijnen van de GGD Amsterdam. Het kan zijn dat een kind gewoon naar de opvang mag, of na een behandeling mag komen, of niet naar de opvang mag.

4-ogenprincipe

In het kader van de veiligheid van de kinderen is het verplicht het 4-ogenprincipe te hanteren. Dat betekent dat er altijd een volwassene moet kunnen meekijken of luisteren bij een leidster. We hebben het zo geregeld dat er gedurende de hele dag minimaal 2 leidsters aanwezig zijn.

 

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

Thema herfst

Ook al is nog niet echt herfst zijn we met dit thema bezig. Er zijn [...]

Muziekles

Na de zomervakantie zijn de muzieklessen weer begonnen. De kinderen hebben er altijd zin in [...]

Buiten spelen

De kinderen spelen dagelijks buiten en het blijft lekker weer. Maar de herfst ligt op [...]