Biologische voeding

Kinderdagpaleis Boerhaave maakt gebruik van biologische producten zoals voeding, luiers en luierdoekjes. We maken gebruik van biologische producten om de volgende redenen:

Minder eczeem

Biologische voeding is in veel gevallen gezonder en er is minder kans op eczeem. Uit onderzoek blijkt dat er meer vitamines, antioxidanten, mineralen en vezels in biologische geteelde producten aanwezig zijn. De voeding bevat ook minder zout en suiker. Onbespoten fruit en groente kun je makkelijker met schil eten. In de schil zitten veel voedingsstoffen. Biologische zuivel bevat meer gunstige vetzuren.

Gezond

Wij vinden het van groot belang dat de kinderen op Kinderdagpaleis Boerhaave gezonde voeding krijgen. Producten met chemische middelen of genetisch gemanipuleerde producten hebben meer negatieve effecten op kinderen, omdat ze erg gevoelig zijn voor chemisch stoffen en hun lichaam in verhouding nog klein is.

Diervriendelijk

Biologisch is diervriendelijker. De dieren zijn veel meer buiten en hebben meer bewegingsruimte. Biologisch is milieuvriendelijker. Er worden geen pesticiden gebruikt, het levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit, er worden minder broeikasgassen uitgestoten en afval wordt vaak weer hergebruikt. Daarnaast zijn biologische luiers en lotiondoekjes minder belastend voor het milieu.

Lekkerder

Biologische producten zijn eerlijk en vaak ook lekkerder. Niet alleen om bovenstaande redenen zijn het eerlijke producten. Biologische boeren en biologisch dynamische boeren in het bijzonder besteden veel meer aandacht aan de producten die ze verbouwen. Het gaat ze in de meeste gevallen om echte kwaliteitsproducten. We willen graag biologische groenten en fruit afnemen bij lokale ondernemers om ze te ondersteunen in hun bestaan.

 

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

Thema herfst

Ook al is nog niet echt herfst zijn we met dit thema bezig. Er zijn [...]

Muziekles

Na de zomervakantie zijn de muzieklessen weer begonnen. De kinderen hebben er altijd zin in [...]

Buiten spelen

De kinderen spelen dagelijks buiten en het blijft lekker weer. Maar de herfst ligt op [...]